Egyéb tudnivalók


A szolgáltató beazonosíthatóságát szolgáló adatok
    A tárhely szolgáltató elérhetősége: https://tarhely.eu/kapcsolat.php

A vállalkozás panaszkezelési módja 
Termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban felmerülő bármely panasz esetén felkereshetnek bennünket személyesen cégünk telephelyén nyitvatartási időnkben, vagy írásban is benyújthatják panaszukat postacímünkön ajánlott levélben, faxon vagy bármelyik e-mail címünkön.

Elérhetőségeinket lásd itt: Elérhetőségek

Amennyiben panaszának elbírálásával nincs megelégedve, a következő békéltető testülethez fordulhat:

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő békéltető testület
9021 Győr, Szent István u. 10/a.
Levelezési cím: 9001 Pf.: 673

Ügyfélfogadási idő:
KEDD 9:00 - 12:00
SZERDA 13:00 - 15:00
CSÜTÖRTÖK 9:00 -12:00
Elérhetőség: 
Tel: 96/520-217  Fax: 520-218
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Termékszavatosság, jótállás
Valamennyi webáruházunkban forgalmazott termékünkre és szolgáltatásunkra a vonatkozó magyar jogszabályok szerint szavatosságot és jótállást vállalunk.

Tájékoztatás a fogyasztót megillető elállási jogról
A fogyasztót elállási vagy felmondási jog illeti meg. Az elállási jog külön indoklás nélkül 14 napon belül gyakorolható. Az elállási jog erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolható. Az elállási határidő a termék átvételekor kezdődik. A fogyasztó az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja. Írásban történő elállás esetén elegendő 14 napon belül az elállási nyilatkozatot elküldeni. Elállás esetén a fogyasztónak a terméket haladéktalanul, de az elállás közlésétől számított legkésőbb 14 napon belül vissza kell juttatnia a feladóhoz. Elállás esetén a szolgáltató legkésőbb 14 napon belül fizeti vissza a fogyasztó által kifizetett teljes összeget. Elállás esetén a fogyasztót a termék visszaküldésének költsége terheli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta a költségek viselését. Ha a fogyasztó nem a legkevésbé költséges, a szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltségeket a vállalkozás nem köteles megtéríteni. Ha a fogyasztó a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a teljesítés megkezdését követően gyakorolja a felmondási jogát, úgy az elszámolás során köteles megtéríteni a vállalkozás ésszerű költségeit. A vállalkozás követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításhoz szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés, illetve ésszerű költségeinek – ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés teljesítését a fogyasztó kifejezett kérésére határidő előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát – megtérítését.

Go to top